השאלה שנשאלה
היי, האם יש כאן מישהו שנמצא בהליך חדלות פירעון ומשתמש בשירות של עצמאי שכיר (חברה המפיקה חשבוניות עבור נותני שירותים) להוצאת חשבוניות? אשמח לשמוע מניסיון אישי איך זה עובד והאם זה מתקבל במסגרת ההליך. תודה.
תשובה
שלום רב לשואל/ת,
ניהול הליך חדלות פירעון מחייב שקיפות מלאה מול הממונה על חדלות פירעון ומול הנאמן הממונה על התיק. שימוש בשירותים של “עצמאי שכיר” (חברות המעניקות מעטפת ניהולית ומפיקות חשבוניות עבור פרילנסרים) הוא פתרון מקובל בעולם העבודה המודרני, אך כאשר מדובר באדם הנמצא בהליך משפטי של חדלות פירעון, יש לבחון זאת במשנה זהירות.
עקרונות היסוד בהליך חדלות פירעון מחייבים את החייב לדווח על כל מקור הכנסה, קטן כגדול. השימוש בחברה חיצונית להפקת חשבוניות אינו פוטר את החייב מחובת הדיווח החודשית על הכנסותיו, וכל סכום שמתקבל דרך שירותים אלו נחשב כהכנסה לכל דבר ועניין, אשר עשויה להשפיע על צו התשלומים שנקבע לו.
יתרה מכך, יש לוודא כי פעילות זו אינה סותרת את ההגבלות החלות חייבים בהליך, ומומלץ בחום לקבל את אישורו המוקדם של הנאמן טרם התקשרות עם חברות מסוג זה. התנהלות שקופה ומסודרת תמנע חשד להסתרת הכנסות או פגיעה בתום הלב של החייב לאורך ההליך.
⚠️ שימו לב: מידע משפטי חשוב לגבי פניות למשרדנו
המידע המובא בעמוד זה מוגש כשירות לציבור. משרד עו״ד יפית יוחפז אינו מטפל, אינו מייצג, ואינו מספק שירותים או ייעוץ משפטי בנושא זה. המידע בעמוד זה מוגש כהכוונה כללית בלבד. במידת הצורך מומלץ לפנות לרשות המוסמכת או להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום זה. אנא הימנעו מפנייה טלפונית למשרד בנושא זה.