השאלה שנשאלה
בעקבות מכתב התראה על חוב שנשלח מחברת תקשורת, הוטלו על השואל הגבלות שונות הכוללות איסור רכישת ציוד קצה בהוראת קבע, איסור החלפת חבילה או הוספת גלישה ועוד. השואל שילם את החיוב ב-01.10.2026, עוד בטרם תאריך החוב הנטען במכתב ההתראה (05.10.2026), ויש בידו אסמכתא מחברת האשראי המעידה על כך. למרות הצגת האסמכתאות, החברה מסרבת להסיר את ההגבלות ומפנה פעם אחר פעם למחלקת הגבייה, שם מסרבים לסייע. מה ניתן לעשות בנידון?
תשובה
שלום רב,
מצב שבו חברת תקשורת ממשיכה להטיל הגבלות על מנוי למרות שהחוב שולם במלואו ובמועדו – ואף קיימת לכך אסמכתא ברורה מחברת האשראי – הוא מצב מקומם המהווה לעיתים התנהלות בלתי סבירה ואף פגיעה בזכויות הצרכנייות שלך.
כצעד ראשון, מומלץ לא להסתפק בשיחות טלפוניות עם מחלקת הגבייה, אלא לפנות בכתב (רצוי באמצעות דוא״ל או פנייה מתועדת למוקד פניות הציבור של החברה). בפנייה יש לצרף את אסמכתאת התשלום מחברת האשראי הנושאת את התאריך 01.10.2026, ולדרוש בכתב את הסרת ההגבלות לאלתר ועדכון המערכות.
כמו כן, חשוב לציין בפנייה כי אם ההגבלות לא יוסרות בתוך פרק זמן קצוב (למשל, 48 שעות), תבחן פנייה לגורמים המוסמכים, כגון הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, או הגשת תביעה בגין נזקים ועוגמת נפש. לעיתים קרובות, מעבר להתנהלות מול נציגי שירות זוטרים והגשת תלונה רשמית בכתב לממונה על פניות הציבור בחברה, מביאים לפתרון מהיר של הבעיה.
לפרטים נוספים ולקבלת ייעוץ משפטי מותאם אישית, אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרדנו בטלפון 054-468-8765.